za. jun 6th, 2020

Formule 1 Actueel

Alles over de Formule 1 en Max Verstappen

Grindbakken terug bij Eau Rouge na dodelijke crash Formule 2

2 min read

Het afgelopen weekend werden racefans er nog eens hardhandig aan herinnerd dat de sport altijd risico’s met zich meebrengt. In de hoofdrace van de F2 op zaterdag verongelukte Anthoine Hubert. In een reactie hierop keren grindbakken terug.

Direct na de F2-crash werd een onderzoek gestart, maar voor iedereen die hem heeft moeten aanschouwen is het vrij duidelijk wat er gebeurde: Hubert raakte van de baan, en stuiterde bovenaan Raidillon via de boarding overdwars terug de baan op. Hier werd hij vol in de flank geramd door Correa, die zelf geen kant op kon. Met andere woorden: Hubert had het waarschijnlijk overleefd als hij in de boarding was blijven hangen, net zoals bijvoorbeeld bij Magnussen het geval was toen hij in 2016 bovenaan de bocht crashte.

Dit wordt onderkend door de betrokken partijen: circuitdirecteur Nathalie Maillet heeft de pers laten weten dat er bij Eau Rouge/Raidillon grind wordt neergelegd, waar momenteel nog uitloopstroken van asfalt liggen. De layout van de bocht zelf staat niet ter discussie, net zoals je de Mona Lisa ook niet gaat overschilderen. Enkele maanden geleden werd het plan gelanceerd om Spa ook geschikt te maken voor motorraces, waarvoor strengere eisen gelden. Hier profiteert de autoracerij van mee.

Maillet: “Het circuit heeft altijd met de FIA samengewerkt om de veiligheid te verbeteren, en nu moeten we wachten op het rapport om de exacte oorzaken van het ongeluk te analyseren. [..] Er staan werkzaamheden gepland in Raidillon voor de 24 Heures Motos, die zal plaatsvinden in 2022. [..] Wat al zeker is, is dat we er opnieuw grindbakken neer zullen leggen. De huidige discussie spitst zich toe op hun exacte locatie en diepte, en of ze over de lengte van de volledige bocht moeten liggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

juni 2020
M D W D V Z Z
« feb    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930